خبرهای روانشناسی

خبرهای روز روانشناسی

خبرهای روانشناسی

خبرهای روز روانشناسی

  • ۰
  • ۰

میگنا: این روز‌ها میلیارد‌ها انسان در کشور‌های مختلف جهان از انواع وسایل ارتباطی استفاده می‌کنند، اما این وسایل با همه فناوری‌های پیشرفته‌ای که دارند به شدت بر سلامت جسمی و روحی افراد اثر می‌گذارند.
اصلی ترین عامل افسردگی در جوامع امروزی
میگنا: بسیاری از هشدار‌ها از جمله دسترسی به اینترنت، دریافت پیامک‌های تبلیغاتی، دریافت خبر از سراسر دنیا در هرلحظه، تصاویر و اعلان‌هایی از موفقیت، سفر یا اتفاق‌های مختلف در زندگی دوستان و اطرافیان، پیامک‌های اعلام پرداخت قبض و بدهی ها، هشدار تمام شدن باتری و آنتن تلفن همراه همگی می‌توانند باعث استرس، نگرانی و حتی افسردگی در افراد شوند.

محققان این نتایج را با بررسی بر روی خلق و خو و احساسات بیش از ۵۰۰ هزار فرد دارای تلفن همراه به دست آورده اند؛ استفاده از وسایل دیجیتال و الکترونیکی براساس پژوهش‌ها باعث بالا رفتن استرس و نگرانی در افراد می شود.

تحقیقات نشان می دهد که حدود ۸۷ درصد از جمعیت کل جهان از این وسیله ارتباطی استفاده می کنند. این وسیله ارتباطی این روزها ناقل بیماری خطرناکی است.

یکی از شایع‌ترین مشکلات اختلال هراس، نداشتن تلفن همراه و یا خالی شدن شارژ و نبود آنتن آن است که می‌تواند در برخی افراد سبب حمله عصبی پنیک شود.

پیشرفت تکنولوژی فواید فراوانی برای بشر داشت اما استفاده نادرست از تکنولوژی ارمغانی خطرناک به نام موبو فوبیا یا وابستگی شدید به موبایل را برای بشر به همراه داشت .

اعتیاد به گوشی موبایل و هراسی که از جدا شدن از آن به فرد وارد میشود او را شبیه به معتادی میسازد که اگر موبایل را از او دور کنید بیمار میشود. اگر شما هم هر لحظه به چک کردن گوشی همراه خود می پردازید، اگر حتی در حال رانندگی نیز از این کار دست برنمی دارید به احتمال بسیار قوی شما دچار موبوفوبیا هستید. اما چناچه شما نتوانید حتی در شرایط خطر و یا بروز مشکلات از این عملکرد
«موبوفوبیا» (Mobophobia) به معنای بروز استرس و اضطراب شدید به هنگام نداشتن آنتن، قطع تماس، قطع ارتباط با اینترنت، تمام شدن شارژ باتری و از همه بدتر جا گذاشتن یا گم کردن تلفن همراه است. همچنین از این بیماری با نام «نوموفوبیا» (nomophobia) یا (No-Mobile-Phone phobia) به معنای «ترس نبود تلفن همراه» یاد می شود.
خود جلوگیری کنید، به احتمال زیاد شما جز آن دسته از افرادی هستید که دچار وابستگی و اعتیاد به گوشی همراه هستند.

نکته جالب توجه درباره این فوبیا این است که یک فرد عادی به طورمعمول در شبانه روز حدود 110 بار گوشی خود را چک می کند درحالی که فرد مبتلابه موبوفوبیا حدود 900 بار در شبانه روز این کار را می کند، 95 درصد از مردم ساعات قبل خواب را مشغول چت، پیامک زدن یا جست وجو اخبار در شبکه های اجتماعی و اینترنت هستند و یا از هر چهار نفر یک نفر به هنگام خواب گوشی خود را در حالت سکوت نمی گذارد. موبو فوبیا در مردان بیش از زنان گزارش شده است.


راهکارها:

کارشناسان توصیه می‌کنند افراد از وابستگی بیش از حد به تلفن همراه خود خودداری کنند، به جای تکیه به تلفن همراه برای استفاده از نقشه راه‌ها و شماره تلفن ها، این اطلاعات را به خاطر بسپارید یا در دفترچه یادداشت کنید. تمرین برای به یادسپردن شماره‌ها و استفاده از مسیر در نقشه‌های فیزیکی سبب تقویت حافظه و توان ذهنی می‌شود.

 
می توانید گوشی هوشمندتان را طی ساعت معینی در اختیار داشته باشید و مابقی ساعت آن را به شخصی بسپارید تا آن را نزد خود نگه داشته و به شما ندهد. به جای پرسه زدن در شبکه های اجتماعی می توانید با دوستان واقعی خود به سفر و یا گردش بروید.

یک دوربین عکاسی بخرید و بهانه همراه بردن گوشی هوشمند برای ثبت خاطرات را از خود بگیرید.
هم چنین می توانید به جای بازی های درون تلفن همراهتان با دوستانتان بازی های هوشی را انجام دهید و به جای چک کردن مداوم پیام ها و پست های دیگران در شبکه های اجتماعی کتابی را مطالعه کنید.

  • ۹۷/۰۴/۱۷
  • edare moshavereh

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.